Açıklama
Gıda ve çevre/ortam sanitasyonunun ayrılmaz bir bütün olarak değerlendirilmesi; üretimden dağıtıma kadar tüm aşamalarda sanitasyonun korunması ve özellikle personel, makine, teçhizat ve dahi alt yapıya kadar ihmal edilmemesi gerekmektedir.
Bu bilgiler ışığında ele alındığında Hijyen ve Sanitasyon birbirini tamamlayan kavramlardır.
Bu eğitimimiz, Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen hakkında bilgi edinme yanında; bu alanlarda görev almak isteyen kişilere fayda sağlamayı hedeflemektedir.
Süre: ~30 Saat
Program İçeriği
- Mikroorganizmalar
- Bakteriler
- Mayalar
- Küfler
- Gıda ve Mikroorganizmalar
- Bulaşma Kaynakları
- Gıdalarda Mikrobiyal Faaliyetler ve Kontrol Altına Alınması
- Mikro Organizamaları Uzaklaştırma Yöntemleri
- Mikrobiyal Faaliyeti Yavaşlatma Teknikleri
- Mikro Organizmaların Yok Edilme Teknikleri
- Gıda Üretiminde Hijyen
- Hijyen ve Sanitasyon İlişkisi
- Ambalajlama ve Etiketleme
- Depolamada Hijyen ve Sanitasyon
- Gıdalardaki Riskler
- HACCP – Teklike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları
- Temizlik Malzemeleri ve İçerikleri
- Gıda Üretim Tesislerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon
- Otomatik Temizlik Sistemleri
- Personel Hijyeni
- Kişisel Temizlik ve Hijyen
- İşletmelerde Personel Temizliği ve Hijyen
- Periyodik Kontroller
Sedef –
Çok güvenilir bir site. Tereddüt etmeden başvurabilirsiniz
Emel C. –
Buradan aldığım eğitim ve sertikasyonu ile bir kamu kurumumda işe alındım. Samimi yaklaşımlarınız için teşekkürler.
İbrahim Şenvar –
işyerim istemişti zorunluydu. Çok yardım ettiler ve hemen aldım. Haklarını ödeyemem çok teşekkürler.